BATISİAD yol haritasını belirledi

Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD), geniş katılımlı istişare toplantısıyla yol haritasını belirledi.

BATISİAD yol haritasını belirledi

Derneğin, önceki akşam Tarihi Merinos Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısının açılışında konuşan BATISİAD Başkanı Ahmet Er, Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde geride bıraktığı referandum süreciyle Cumhuriyet tarihinin en büyük yapısal dönüşümlerden birine imza attığını vurguladı. 

”Yeni ve büyük Türkiye’nin temelleri atıldı. Artık belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte ekonomi ana gündem maddesi olacaktır” diyen Er, bu doğrultuda ekonomik reformlarda gaza basma fırsatı yakalandığını, son verilerin önümüzdeki dönemin çok daha iyi olacağına işaret ettiğini anlattı. 

BATISİAD ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Er, Batı Trakya kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar’daki sesi olmak istediklerini vurguladı. Er, ”Türkiye’nin özellikle Balkanlar’daki ekonomik gücünü değerlendirmek, uluslararası düzeyde ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki iletişim temsil ve işbirliği ağlarını geliştirmek amacıyla başlattığımız çalışmalarda yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BALKANLARDA YOL GÖSTERECEK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, BATISİAD’da, Batı Trakya kökenli çok değerli iş adamlarının yer aldığını ifade ederek, “Kendi içimizde ekonomik istişarelerle ticaret hayatımızı daha da iyileştiriyoruz. Balkanlarla ilişkilerde Bursa lokomotif konumunda. BATISİAD da özellikle Batı Trakya ile kurulacak ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerde iş adamlarına yol gösterebilecek nitelikte bir dernek” dedi. 

Toplantıda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Mustakil Sanayi İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş da birer konuşma yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X