Bayat ekmekleri çöpe atmayın

Karacabey Belediyesi tarafından belirlenen sokaklara konumlandırılan ekmek toplama kutuları ile Belediye Barınağı’nda bulunan sahipsiz hayvanlara yiyecek toplanıyor.

Bayat ekmekleri çöpe atmayın

ALHAN FİDAN

 

Karacabey Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar çerçevesinde ilk etapta işlek cadde ve sokaklarda ekmek toplama kutularıyla, kullanılmayan bayat ekmeklerin kontrollü bir şekilde toplanmasını sağlıyor. Belediye tarafından yaptırılan ekmek toplama kutuları belirlenen noktalara sabitlenerek vatandaşların ekmekleri bu kutularda birikmesi isteniyor. Daha sonra ekipler tarafından düzenli olarak toplanan ekmekler barınağa götürülerek hayvanlara verilen mamaların içerisine karıştırılıyor.

MODERN BARINAK

Ekmek toplama kutularının sayılarını çoğaltacaklarını belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, hem israf olacak ekmeklerin değerlendirildiğini hem de sokak hayvanları için besin olduğunu vurguladı. Yakında yenilenen hayvan barınağını da hizmete açılacağını belirten Özkan, “Bu kez onlar için adeta 5 yıldızlı bir hotel yaptık. Kapalı ve açık alanları mevcut bir barınak. Kumla kaplı bir alan. Yazın sıcaktan etkilenmemeleri için fıskiyeler, paslanmaz çelikten yapılan su kapları, kişisel kafeslerde temizlik giderleri ve misafir gezme bölümü gibi tüm ince ayrıntıların tasarlandığı barınak çok yakında faaliyete geçecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X