Bayer’den Monsanto’ya 65 milyar dolarlık teklif

Alman ilaç ve kimya şirketi Bayer, Amerikan tohum ve tarım ilaçları devi Monsanto’yu satın almak için 65 milyar dolarlık teklif verdi.

Bayer’den Monsanto’ya 65 milyar dolarlık teklif

Bayer’in Mayıs ayında yaptığı hisse başına 122 dolarlık teklifi Monsanto kabul etmemişti. Yeni teklif, hisse başına 127,50 doları öngörüyor. Bayer’in Monsanto’yu satın alması halinde dünyanın en büyük tarım ilaçları şirketi yaratılmış olacak.


Bayer’in tarım ürünleri, tohumun yanı sıra yabani ot ve haşereye karşı kimyasal ilaçları da kapsıyor; ancak daha çok Aspirin ve Alka-Seltzer gibi sağlık ürünleriyle biliniyor.


Amerikan Monsanto şirketi ise mısır, soya fasulyesi, pamuk, buğday ve şeker kamışı gibi genetiği değiştirilmiş tohum ürünleriyle tanınıyor.


Bayer’in Monsanto’yu alması halinde tohum ve tarım ilaçları alanında ortaya çıkacak bu dev şirketin, ABD’de rekabet konusundaki kaygıların artmasına neden olabileceği ifade ediliyor. İki şirketin fiyat konusunda anlaşmaya yatkın olduğu ve yasal düzenlemelere karşı strateji üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X