Bayiler de zamlardan rahatsız

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt fiyatlarındaki artıştan bayilerin de rahatsız olduğunu söyledi.

Bayiler de zamlardan rahatsız

Okumuş, yaptığı açıklamada, fiyatlardaki dalgalanmanın akaryakıt bayilerinin finansman ve ödeme dengelerini olumsuz etkilediğini belirtti. 

Fiyatlarda istikrardan yana olduklarını vurgulayan Okumuş, son günlerde dolar kurunda yaşanan hızlı yükselişin akaryakıt fiyatlarını da yükselttiğini, yılbaşından bu yana zammın yüzde 6,5 seviyesine ulaştığını kaydetti.

KAÇAKÇILIK ARTIYOR

Okumuş, yüksek fiyatların akaryakıt kaçakçılığını da artırdığına işaret ederek, ”Kaçak akaryakıt nedeniyle devlet her yıl milyarlarca liralık vergi kaybına uğruyor. İnsan ve çevre sağlığına son derece zarar veren bu sorun aynı zamanda piyasada haksız rekabete neden oluyor” dedi. Önlemlerin artırılmasını isteyen Okumuş, PÜİS’in akaryakıt sektörünün çatı kuruluşu olarak kaçakçılıkla mücadelede aktif bir rol üstlenmek istediğine işaret etti.

BİZİ DERİNDEN YARALIYOR

Tüketici haklarının korunmasında en üst seviyede hassasiyet gösterdiklerini vurgulayan Okumuş, ‘Bir kez daha vurgulamak isterim ki, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde mevzuat uyarınca bayilerin en ufak bir yetkisi ve dolayısıyla etkisi söz konusu değildir’ ifadelerini kullandı. Toplanılan vergi ve yaratılan istihdam neticesinde Türk ekonomisine önemli bir katma değer kattıklarına dikkati çeken Okumuş, ”Buna rağmen, bayi kesiminin hak ettiği değeri ve itibarı görmemesi bizleri derinden yaralıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X