Bayilerine ‘tüp dolumu’ uyarısı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt istasyonlarında kesinlikle tüp dolumu yapılmaması gerektiğini söyledi.

Bayilerine ‘tüp dolumu’ uyarısı

Yılmaz, yaptığı açıklamada, akaryakıt istasyonlarında tüp dolumu yapılmasının güvenlik açısından ciddi tehlikeler oluşturduğunu vurguladı. Söz konusu işlemin herhangi bir topraklama yapılmadan ve güvenlik önlemi alınmadan gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yılmaz, ”Ufak bir kıvılcımın hangi boyutlara ulaşabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Dolayısıyla, özellikle tüketicilerin dikkat etmesi gerekiyor. Birkaç litre tüp için canlarını tehlikeye atıyorlar. İstasyonlar da hem kendi güvenlikleri hem de alacakları cezadan dolayı, ekonomik durumlarını gözeterek bu işlemin yapılmaması gerekiyor” dedi.

CAYDIRICI CEZALAR

Yılmaz, söz konusu uygulamalara oldukça caydırıcı cezalar verildiğini dilye getirerek, ”EPDK olarak bunun üstesinden gelmek için her türlü düzenleme ve gayreti gösteriyoruz. Burada verdiğimiz cezalardan kesinlikle taviz yok, bizim için öncelik güvenlik. Verilen cezalar oldukça caydırıcı. Ben bu konunun üstesinden ciddi oranda geldiğimizi düşünüyorum, ama gelemezsek daha farklı şekilde cezalar da düşünebiliriz. Sorunun üstesinden gelemezsek, ileride lisanslarla ilgili yaptırımlar bile uygulayabiliriz” diye konuştu. Akaryakıt istasyonlarında tüp dolumu yapıldığının belirlenmesi durumunda 442 bin 596 lira ceza uygulanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X