Bayırbucak için tek yürek

Suriyeli mazlumlara destek olmak amacıyla savaşın ilk günlerinden itibaren Bursa’da başlatılan yardım seferberliği, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle çığ gibi büyüyor.

Bayırbucak için tek yürek

Büyükşehir Belediyesi, işadamları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan 200’ü aşkın TIR, bölge halkının yaralarını sararken, daha önce bölgeye 3 TIR gıda malzemesi gönderen Bursa Samsunlular Federasyonu, Bayırbucak’a ulaştırılmak üzere 5 TIR malzemeyi daha yola çıkardı.  

Yardım TIR’ları Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanbey Otoparkı’nda düzenlenen törenle bölgeye uğurlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgeye huzur gelinceye kadar yardımların devam edeceğini söyledi.

SIKINTILAR ARTIYOR

Suriye’de savaşın devam ettiğini ve özellikle Bayırbucak’ta sıkıntıların katlanarak arttığını dile getiren Başkan Altepe, “Dostluk zor ve sıkıntılı günlerde belli olur. Hem Türkiye hem de Bursa olarak ilk günden beri dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen hayırsever işadamlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgeden gelen talepler doğrultusunda yardımları yapmaya devam ediyoruz. Bugün de Samsunlular Federasyonumuz tarafından çocuk maması ve gıda malzemelerinden oluşan 5 TIR’ı bölgeye gönderiyoruz. Bu yardımlarımız bölgede hayat normale dönene kadar devam edecek” dedi.

Samsunlular Federasyonu Başkanı Ali Karaca da daha önce de bölgeye 3 TIR gıda malzemesi gönderdiklerini belirterek, kendilerine verdiği destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Kendisi de Bayırbucak Türkmeni olan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Tutanç da yardımların devam etmesi dileğinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X