Baykal: Türkiye’nin tapusunu kaptırmayın

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Bursa’da halkla buluştu. Baykal, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Bursalılardan ülkenin tapusunu kaptırmamalarını istedi.

Baykal: Türkiye’nin tapusunu kaptırmayın

RABİA DENİZ

CHP geçmiş dönem Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin “Hayır” kampanyası kapsamında Bursa’da halkla buluştu. Kent Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslenen Baykal, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Bursalılardan ülkenin tapusunu kaptırmamalarını istedi.

​16 Nisan’da Türkiye’nin kader oylamasının yapılacağını vurgulayan Baykal, “Atatürk’e verilmeyen meclisi fesih etme yetkisi Cumhurbaşkanı’na verilmek isteniyor. Atatürk bizim üzerimizde bir egemenlik kaynağı lazım dedi. Bana hükmedecek bir irade lazım dedi. O da Türk milletinin ta kendisidir. Şimdi bu anayasa işi nereden çıktı? Buraya siyaset yapmaya gelmedim. Buraya devleti, milleti konuşmaya geldim. Bugün siyaset işi değil. Bursalılarla Türkiye’yi konuşmak istiyorum. Gün, devleti, milleti konuşma günüdür. Bu memleketin bunca sorunu varken anayasa nereden çıktı? Bu anayasanın neye dayandığı belli değil. Cumhurbaşkanı’nın talimatına göre hazırlanmış, tek adamın üstünlüğünü milletten  üstün kılacak bir değişikliktir bu. Bu zamana kadar hiçbir hükümet anayasanın özüne yönelik şikayet etmedi. Milletin egemenliğinden TBMM’nin üstünlüğünden şikayet etmediler. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü, bu değişiklikten sonra anlamını yitirecek. Egemenlik tek bir kişinin olacak. Gelin bu mayayı bozmayalım” ifadelerini kullandı.

BANA TERÖRİST DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM…

Baykal, 16 Nisan’da Bursalıları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. “Hayır”ın çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin bu gergin iklimden uzaklaşacağını kaydeden Baykal, “Cumhurbaşkanı’nın Meclis’e hesap vermesi diye bir mekanizma ortadan kalkıyor. Anayasa kitabında böyle bir model yok. Dünyada böyle bir uygulama yok. Ben bu anayasaya ‘Hayır’ diyeceğim. Bana terörist diyenin de alnını karışlarım. 16 Nisan’da vereceğiniz oy Türkiye’nin tapusudur. Bir milletin egemenliğini böyle kolay devretmeyin, tapuyu vermeyin” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X