Bayraktar: Tarla ürünlerine geçişle fiyatlarda düşüş görülecek

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’nin (Tarım ÜFE) yüzde 1,62 arttığını belirterek, önümüzdeki günlerde tarla ürünlerine geçişle fiyatlarda bir düşüş görüleceğini bildirdi.

Bayraktar: Tarla ürünlerine geçişle fiyatlarda düşüş görülecek

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayına ilişkin “işgücü istatistikleri” ve mayıs ayına ilişkin Tarım ÜFE istatistiklerini değerlendirdi.

Martta tarımın, toplam istihdamdaki artıştan daha fazla istihdam artışı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Bayraktar, sektörün, işsizliği 2 puan düşürerek yüzde 12,6’dan yüzde 10,6’ya çektiğini kaydetti.

Sektörün, istihdamın beşte birini karşılar hale geldiğinin altını çizen Bayraktar, “Tarım, mart ile birlikte istihdamdaki payını yüzde 18,7’den yüzde 20’ye çıkardı, istihdamdaki ağırlığını hissettirmeye başladı. Özellikle, haziran, temmuz, ağustos aylarında tarımsal faaliyetler zirveye çıkıyor ve tarımın istihdamdaki payı sanayiyi geride bırakıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Martta tarımın 2 milyon 887 bin erkek, 2 milyon 339 bin kadına iş ve aş sağladığını ifade eden Bayraktar, çalışan erkeklerin yüzde 15,7’sinin, çalışan kadınların yüzde 30’unun tarımda istihdam edildiğini bildirdi.

Fiyatlarda düşüş görülecek

Bayraktar, tarımda üretici fiyatları endeksinin yüzde 1,62 arttığına dikkati çekerek, yıllık artışının da yüzde 13,68 olduğunu belirtti.

İlerleyen günlerde tarla ürünlerine geçişle, fiyatlarda düşüş görüleceğini belirten Bayraktar, “Çiftçimiz 2013 Ekim ayından bu yana bir türlü doğal afetlerden kurtulamadı. 2013-2014 üretim sezonunda başta kuraklık ve don bitkisel üretime önemli oranda zarar verdi. Bu üretim sezonunda da yine aşırı yağışlar ve don üretimi etkiledi” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X