Bayram alışverişinde hırsızlıklara dikkat

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bayram alışverişinin olduğu dönemlerde hırsızlık olaylarıyla daha çok karşı karşıya kalındığını belirterek, dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Bayram alışverişinde hırsızlıklara dikkat

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, bayram öncesi alışveriş döneminde esnafın canını en çok hırsızlık olaylarının yaktığını ifade ederek, polis ve zabıtanın sürekli kontrol ile denetim sağlaması gerektiğini vurguladı. Özellikle yükte hafif, pahada ağır olan ürünlere göz diken hırsızların esnafın belini büktüğü ifade eden Palandöken, esnafın işyerlerinin güvenliği için hiçbir önlemi almaktan kaçınmaması gerektiğinin altını çizdi. Palandöken, ”Tatile ve bayram alışverişine çıkacak vatandaşlar ile esnafımız çok dikkatli ve tedbirli olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

MUTLAKA ÖNLEM ALIN

Hırsızlık olaylarının bayrama yakın dönemlerde arttığına, esnafın ve halkın en çok bu zamanlarda zarar gördüğüne dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

”Hırsızlar yoğun bayram alışverişi sebebiyle kalabalıktan ve esnafın birden fazla müşteriyle ilgilenmek zorunda olmasından istifade ediyor. Dükkanın kalabalık olması özellikle yükte hafif pahada ağır şeyleri çalan hırsızların iştahını kabartıyor. Örneğin kuyumcudaki en değerli ziynetlere, büfelerdeki karton sigaralara yöneliyorlar. Vatandaşlar da çarşı pazara çıkarken çekiniyorlar, gündüz hırsızlık ve gasp vakalarıyla karşılaşıyorlar. Esnaf güvenlik kamerası ve alarm sistemi gibi önlemleri kesinlikleri almalı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X