Bayram Oteli davasının gerekçeli kararı açıklandı

Van’da, 4 yıl önce yaşanan depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli’nin sahibi Tevfik Bayram’ın 15 yıl hapisle cezalandırıldığı davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Bayram Oteli davasının gerekçeli kararı açıklandı

Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Oteli’nin sahibi Tevfik Bayram’ın 15 yıl 6 ay 20 gün hapse mahkum edildiği davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Daha önce 11 yıl 1 ay 10 gün hapse mahkum edilen ancak kararın Yargıtay tarafından “eksik ceza tayin edildiği” gerekçesiyle bozulması üzerine yeniden yargılanan sanık Tevfik Bayram’a 15 yıl 6 ay 20 gün ceza veren Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.

“Binanın taşıyıcı elemanları, donatı detayları yetersiz”

Yıkılan binayla ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesince hazırlanan bilirkişi raporuna göre, çatı katı dahil 7 kat olan binanın inşaat ruhsatında 6 kat olarak göründüğünün belirtildiği gerekçeli kararda, şöyle denildi:

“Dosyadaki belgelerden bina taşıyıcı elamanların donatı detaylandırmasının yetersiz olduğu görülmektedir. Soruşturma dosyası üzerinden yapılan inceleme, değerlendirme ve elde edilen bulgular neticesinde, söz konusu binada projelendirme, yapım ve iş bitimi aşamalarında ‘Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkındaki Yönetmelik ve İmar Kanunu’ esaslarına yeterince uyulmadığı görülmüştür.”

İkinci yargılamada ortaya çıkan otelle ilgili ön hasar tespit raporunda “hasarlı-oturulabilir” raporunun verildiğinin vurgulandığı gerekçeli kararda, “Ön hasar tespit raporunun sanık tarafından bilinmesi halinde dahi bu durumun sanığı sorumluluktan kurtarmayacağı açıktır” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X