Bayram Trafiği Eskihisar’da Başladı

Ramazan Bayramı tatiline bir gün önceden çıkan tatilciler, Eskihisar-Topçular Vapur İskelesi’nde yoğunluk yaşanmasına neden oldular.

Bayram Trafiği Eskihisar’da Başladı

Ramazan Bayramı tatiline bir gün önceden çıkan tatilciler, Eskihisar-Topçular Vapur İskelesi’nde yoğunluk yaşanmasına neden oldular. Vapur iskelesi yolunda yer yer uzunluğu 2 kilometreye ulaşan araç kuyrukları oluştu. Ramazan Bayramı tatiline erken çıkmak isteyen vatandaşlar, bu sabah erken saatlerden itibaren yollara düştü. Marmara’nın çeşitli illerinden gelip Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Eskihisar Vapur İskelesi’ni kullanarak Yalova istikametine gitmek isteyen vatandaşlar, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Eskihisar-Topçular Vapur İskelesini kullanarak Yalova’ya geçmek için iskelede bekleyen sürücüler, ortalama 2 saat süren yolculukları sonrasında İstanbul’un çeşitli bölgelerinden vapur iskelesine ulaştıklarını dile getirdiler. İskeleye ulaşıp kara yoluyla Bursa istikametine devam etmek isteyen yolcular, araç yoğunluğu nedeniyle yer yer durma noktasına gelen ve uzun araç kuyrukları oluşan trafikte araçlarından inerek dinlenmeye çalıştı. Gebze-Eskihisar Vapur İskelesi arasında uzunluğu 2 kilometreye dayanan araç kuyrukları oluşurken, trafik oldukça ağır ilerliyor. Eskihisar Vapur İskelesi’ni kullanarak Yalova Topçular İskelesi’ne geçen araç sayısının 15 bin olduğu öğrenildi. Yoğunluğun öğle saatlerinden itibaren arttığını ifade eden İDO Bölge Sorumlusu Aşkın Lermi, “18 gemiyle çalışıyoruz şu anda. Gün içerisinde toplamda 330 sefer yaptık ve 15 bine yakın vasıta taşıdık şu ana kadar. Yolcularımızı uzun süre bekletmemek için personellerimizle seferber olduk” dedi. Bayram boyunca 2 bin 100’e yakın sefer yapmayı planladıklarını belirten Lermi, toplamda 140 bin ile 160 bin arası araç taşıyacaklarını söyledi. Yoğunluk nedeniyle bir kaza ve olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alınırken, bu durumun yarın da devam etmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X