Bayram trafiğine bariyerli önlem

Bursa- Karacabey arasındaki güzergahta Badırga, Karacaoba, İkizce ve Yenikaraağaç’a dönüşler çelik bariyerlerle kapatıldı. Yeni uygulamanın, özellikle bayram tatillerinde neredeyse durma noktasına gelen trafik akışına hız kazandırması bekleniyor.

Bayram trafiğine bariyerli önlem

OKTAY KAYALAR

Bursa-Karacabey karayolu her bayram tatilinde çileye dönüşüyor. İstanbul’u İzmir’e bağlayan bu güzergahtaki sıkışıklığın giderilmesi için yeni bir çözüm üretildi. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, trafikte yaşanan aksaklıkları tespit etmek için ramazan bayramı tatilinde Bursa-Karacabey arasında insansız hava aracı drone uçurarak havadan görüntüleme yapmıştı. 

TRAFİK ÇİLESİ BİTİYOR

Elde edilen görüntüleri izleyen yetkililer, trafik akışının Badırga, Karacaoba, İkizce ve Yenikaraağaç’a dönüşlerden kaynaklandığını belirledi. Bu yüzden 4 noktadaki dönüşlerin kapatılmasını öngörüldü. Bunun ilgili olarak UKOME’den de talep doğrultusunda hemen bir karar çıktı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Karayolları ekipleri, hiç vakit kaybetmeden Badırga, Karacaoba, İkizce ve Yenikaraağaç’a dönüş yapılan refüjleri çelik bariyerlerle kapatmaya başladı.  Dönüşlerin dünden itibaren sürekli olarak kapatıldığı bu güzergahta dört ayrı yere gitmek isteyen sürücüler bundan böyle karayolu üzerindeki alt geçitleri kullanacak.  4 yere ulaşım bu şekilde sağlanacak.

 

Refüjlere çelik bariyer takılırken, Badırga, Karacaoba, İkizce ve Yenikaraağaç’ın karayoluna bağlandığı noktalarına ‘DUR’ ve ‘dönüş yapılmaz’ işaretli trafik levhaları da yerleştirildi. 

 

Bursa Karacabey Yolu’nda her bayram tatilinde çile vardı. Güzergahtaki yeni düzenlemeyle artık bu görüntüler olmayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X