Bayram trafiğine dikkat

9 günlük kurban bayramı tatili başladı. Uzun yola çıkacak olan sürücüler: Kurallara uyun ve bayramı zehir etmeyin.

Bayram trafiğine dikkat

OKTAY KAYALAR

Kurban Bayramı tatili boyunca gerek kent içi ve gerekse şehirlerarası yollarda yaşanacak yoğunluğa karşı emniyet birimleri teyakkuza geçti. Mobil ekiplerin dışında trafikteki hareketliliği kaydeden MOBESE kameralarının başına oturacak olan görevliler, vatandaşların can güvenliği için bayram tatili süresince hız kontrolü yapacak.

Yetkililer, kazaların başlıca sebepleri arasında ise uykusuz, yorgun ve dalgın araç kullanmak, hatalı sollama yapmak ile aşırı hızın geldiğini hatırlatan yetkililer, sürücülere ‘Kurallara uyun’ uyarısı yaptı.

AMAN DİKKAT

Öte yandan, istatistiklere göre bayram tatili süresinde meydana gelen trafik kazalarında en çok can kayıpları tatilin ilk ve son günlerinde yaşanıyor. Kazaların yüzde 52’lik bölümünün ise 12.00-16.00 saatleri arasında oluştuğu belirlendi.

İstatistikler, kazaların yüzde 29’unun sürücülerin hızını yol ve hava şartlarına uydurmaması, yüzde 21’inin de kavşaklara-dönemeçlere yaklaşırken yavaşlamamaktan kaynaklandığını ortaya koyuyor. 

…Ve kazaların yüzde 50’si de aşırı hızdan kaynaklanıyor. Yanlış dönüş veya manevra yüzde 15, şerit ihlali ise kazaların yüzde 12’sini oluşturuyor.

Yetkililer, tatile çıkacak ve gurbetteki büyüklerini aileleriyle ziyarete gidecek olan sürücüleri kazalara karşı uyardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X