Bayram trafiğine havadan takip

Polis, bayramda karayollarındaki trafik denetimlerinde insansız hava aracı ‘drone’ kullanacak. Ayrıca, her 10 kilometrede bir polis ekibi olacak.

Bayram trafiğine havadan takip

Bursa Emniyet Müdürlüğü, bayramda yolların kan gölüne dönmesini önlemek için gereken her türlü tedbiri aldı. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, üç günlük Ramazan Bayramı süresince vatandaşların güvenli seyahat etmeleri için fazla mesai yapacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Hazırlıkları tamamlayan yetkililer, Ankara, İstanbul ve İzmir güzergahlarında her 10 kilometrede bir ekip bulunacağını söyledi. Motorize ekiplere destek için de trafiğin yoğun olduğu bölgelerde insansız hava aracı olan drone uçurulacak.

Böylelikle, karayollarında yaşanacak her türlü olumsuzluğa drone sayesinde vakit kaybetmeden anında müdahale edilecek. Böylelikle trafiğin bir an önce açılması sağlanacak.

 

RADAR GÖRÜNÜR OLACAK

Ekipler, seyyar radarlarla da aralıksız olarak hız denetimi yapacak. Radarlı ekipler sürat yüzünden sıkça kazaların yaşandığı bölgelerde görevlendirilecek. Yetkililer, radar araçlarının görünür yerlerde konuşlanacağını vurgulayarak, ‘Tuzak radar algısı oluşmaması için hız kontrolü yapacak mobil araçlar gizli değil, görünür yerlerde bulanacak’ dediler.

OTOBÜSLER DE TAKİPTE

Trafik ekipleri, yolcu otobüslerini Terminal çıkışlarında olduğu gibi yol güzergahlarında da sıkça denetleyecek. Ekipler, otobüslerde her koltuktaki yolcunun emniyet kemeri takmasını isteyeceklerini belirterek, ‘Ne yazık ki, harcanan bunca emekler karşısında bir kural hatası hayatları karartmaya yetiyor.  Herkes kurallara uysun ve dikkatli olsun’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X