Bayramda ağzınızın tadı kaçmasın! İşte dikkat edilmesi gereken öneriler…

Ramazan Bayramı’nda ilk akla gelenler tatlılar, baklava ve şekerler… Olay Yazarı Melis Evcimen, Uzman Diyetisyen Şevval Evcimen’in uyarılarını kaleme aldı…

Bayramda ağzınızın tadı kaçmasın! İşte dikkat edilmesi gereken öneriler…

Evcimen, yazısında şu uyarılarda bulundu:

Ramazan Bayramı geldi çattı. Bayram denilince akla gelen tatlılar baklavalar şekerler… Peki uzun süre açlıktan çıkan bünyemiz bir anda gelen karşı koyamadığımız koymakta zorlandığımız tatlılar karşısında bizi nasıl etkileyecek?

Efendim bayramınızı zehir etmeden ve mide ağrıları çekmeden geçirmek isteyenler için uzmanına sorduk…

Bayramda nelere dikkat etmeliyiz? Doğru beslenme nasıl olmalıdır? Gelsin sarmalar dolmalar baklavalar derken gaz sancılarıyla geceyi hastanede geçirmek istemeyenler için Uzm. Dyt. Şevval Evcimen aktardı…

‘Şekeri dengelemek çok önemli’

‘Güne kahvaltı ile başlamak en önemlisi eğer kahvaltı yapmayıp direkt misafirlikteki ikramlardan yersek gün boyunca şekerimizi dengeleyemeyiz ve birden kan şekerinin düşüp çıkması gibi durumlarla karşılaşırız buda vücudumuzu fazla yoracaktır.

“Güzel bir kahvaltı yapabiliriz”

O yüzden güne güzel bir kahvaltı ile enerji dolu başlıyoruz peki kahvaltımızda neler olmalı tabii ki en başta yumurta, yumurta sizi uzun süre tok tutacak protein kaynağıdır ve yanında süt ürününden peynir,  yağ grubundan zeytinimiz ve karbonhidrat kaynağımız tam buğdaylı ekmeğimiz ve en önemli besinlerden biri lif kaynağı olan yeşilliklerimizi eksik etmiyoruz. Kahvaltı da reçel, bal gibi besinlerden uzak duralım çünkü tatlı hakkımızı bize sunulan ikramlardan kullanacağız. Gün içinde hareketli olmalıyız ziyaretlere yürüyerek gitmekte fayda var.

Melis Evcimen’in yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X