Bayramda iki farklı görüntü

Bursa’da bu bayramda da yasaklar delindi. Kurbanlıklarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar mahalle aralarındaki boş arazileri kesim alanına çevirirken, belediyeler tarafından belirlenen kesim yerlerinde ise hijyenik kesim yapıldı.

Bayramda iki farklı görüntü

AYKUT GÜNGÖR

 

Bursa’da sabah saatlerinde bayram namazını kılan vatandaşlar kurbanlıklarını kesmek için kollarını sıvadı. Kurbanlıklarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar kesimhaneler yerine boş arazi ve bahçelerin yolunu tuttu. Uyarı ve yasaklara aldırış etmeyen bazı vatandaşlar küçük ve büyükbaş hayvanları keserek evlerine götürdü. Bazı vatandaşlar ise kurbanlıklarını kendi bahçelerinde kesmeyi tercih ettiği görüldü.

KURALLARA UYANLAR DA VARDI

Kötü görüntü ve çevre kirliliğini engellemek için günler öncesinden bir dizi önlem alan Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçedeki kapalı ve açık pazar alanlarını kurban kesim yeri olarak vatandaşın kullanımına sundu. Kurbanlarını belediyenin düzenlediği yerlerde kesen vatandaşlar, alınan tedbirler sayesinde kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda kesme fırsatı buldu.

EDEBALİ DENETİME ÇIKTI

Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesim yerlerini denetleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımlıların ibadetlerini daha hijyenik ve sağlıklı koşullarda gerçekleştirmeleri için 16 farklı noktada kurban kesim yeri oluşturduk. Önceki yıllardan akıllarda kalan kötü görüntülerin önüne geçmek ve vatandaşlarımızın mutlu bir bayram yaşamalarını sağlamak adına sorunsuz geçirdiğimiz bir önceki kurban bayramı gibi bu sene de en ince detayına kadar düşünerek hazırladığımız çalışmalarımız ile hemşehrilerimize eksiksiz bir bayram yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi. Görüntü ve çevre kirliliği ile anılır hale gelen Kurban Bayramlarının Yıldırım’da artık yaşanmayacağının altını çizen Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın kullanımı için 10 ton tuz ile 10 bin adet poşet dağıttık. Alınan bu tedbirler sayesinde kurban kesimi sonrası çevrenin kirletilmesi engellenecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X