Bayramda kartla 3,6 milyar lira harcadık

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla hem yurt içinde hem de dışında tatil yapan vatandaşlar konaklama, ulaşım, alışveriş ve yeme-içme ödemelerinde ağırlıkla banka ve kredi kartlarını kullandı.

Bayramda kartla 3,6 milyar lira harcadık

Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) edindiği bilgilere göre, bayram arifesi olan 4 Temmuz’da 1,7 milyar lira, 5-7 Temmuz tarihleri arasını kapsayan 3 günlük bayram tatilinde ise 1,9 milyar lira tutarında kartlı alışveriş yapıldı.

​Böylece 4 günlük bayram süresince kartlı harcama tutarı 3,6 milyar lira oldu. Geçen yıl Ramazan Bayramı arifesinde 1,6 milyar lira, Ramazan Bayramı’nda ise 1,7 milyar lira kartlı alışveriş gerçekleşmişti. Verilere göre, bir önceki yıla kıyasla kartlı alışverişte arife gününde yüzde 6,2’lik ve Ramazan Bayramı’nda ise yaklaşık yüzde 11,8’lik artış oldu. BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Türkiye’de kartlı ödemelerin yıldan yıla artış gösterdiğini ifade ederek, halihazırda Türkiye’de toplam tüketim harcamalarının yaklaşık yüzde 40’ının kartlarla yapıldığını ve bu oranın her geçen yıl yavaş da olsa arttığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X