Bayramdere turizmin merkezi olacak

Bursa’daki en güzel sahil şeritlerinden birine sahip olan Karacabey Boğazı’ndaki denize sıfır 20 dönümlük arazi Bayramdere Muhtarlığı’na tahsis edildi.

Bayramdere turizmin merkezi olacak

Hurdacılar tarafından harabeye dönüştürülen denize sıfır köy okulu ve arazisi muhtar Nihat Altın’ın girişimleri sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından muhtarlığa tahsis edilmesi mahalle sakinleri tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

 

Bölgenin turizme açılamaması ve yatırımların yapılmamasına isyan eden muhtar Nihat Altın, okul binasını da  kendi imkanlarıyla onarım kurs merkezine çevirirken, yaklaşık 15 dönümlük ve Longoz Ormanlarına komşu olan araziyi de karavan ve kamp turizmine açmak için kolları sıvadı. 18 kilometrelik sahil şeridine sahip olan ve Longoz Ormanları’nı da içinde barındıran Bayramdere Mahallesi’nde, Dünya’da büyük rağbet gören karavan turizmine eklemek için gayret sarf eden mahalle muhtarı Nihat Altın, denize sıfır olan arazi, mevcut binaların da onarılmasıyla birlikte turizm amaçlı kullanılabileceğini söyledi. 

Bursa’daki bir belediyenin karavan turizminden pay almak için karavan parkı projesini hayata geçirdiğini duyunca kendisinin de aklına turizm için herşeye sahip olan Bayramdere’de böyle bir projeyi hayata geçirmenin geldiğini belirten Altın, “Eski köy okulu harabeye dönmüştü. Ama arazisi çok değerliydi. Burası özellikle karavan turizmi için Bursa’daki en uygun yerlerden biri. Bu projeyi hayata geçirirsek hem Bayramdere kazanç sağlamış olacağız hem de Bursa’ya bir turizm merkezi” dedi. 

Arazinin denize sıfır olması nedeniyle, sadece karavanların değil, kamp kuracaklar içinde çok uygun olduğunu anlatan muhtar Nihat Altın, “nadir bulunan Longoz ormanlarına yürüyüş mesafesinde olan bu yerde kamp kuracak olanlar istedikleri herşeyi bulabilecekler” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X