Baz istasyonları için harekete geçme çağrısı

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Danıştay’ın baz istasyonları ile ilgili verdiği kararın ardından vatandaşlara çağrıda bulundu.

Baz istasyonları için harekete geçme çağrısı

Tüketiciler Derneği, baz istasyonları ilgili açtığı davayı kazandı. Bu kararın emsal teşkil edeceğine dikkat çeken Tüketiciler Derneği, baz istasyonlarının kaldırılması için vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Danıştay, ‘baz istasyonlarının uzun zaman diliminde insan sağlığına zarar vereceği, insanların psikolojik yapısında tedirginlik ve ümitsizlik yaptığı, bu yüzden şehir dışına çıkarılması gerektiği” yönünde karar vermişti. Bu emsal kararla birlikte vatandaşlar belediyelerden baz istasyonlarının kaldırılmasını talep edebilecek. 

Çevre ve insan sağlığı açısından baz istasyonlarının tehlikeli olduğunu belirten Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Tüketicilerin bu kararla birlikte kaçak duruma düşen baz istasyonlarının, televizyon ve radyo vericilerinin kaldırılması için belediyelerden talep hakkı doğmuştur. Danıştay 13. Dairesi kararına göre, ihtiyat ilkesi dikkate alındığında, hem yerleşim yerlerine gelişigüzel monte edilen, limit değerleri yüksek olan, hem de güvenlik sertifikaları geçersiz hale getirilen bütün baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericileri Danıştay kararına aykırı bir duruma düşmüştür. Danıştay’ın kararıyla kaçak duruma düşen baz istasyonlarında yetki belediyelere aittir. Tüketiciler, Danıştay kararınca kaçak duruma düşen istasyonların şehir dışına çıkarılması için belediyelere müracaat edebilecek” dedi.

Yılmaz, baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerinin derhal mühürlenmesi ve kaldırılması ya da yeni kanuni duruma uydurulması gerektiğini belitti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X