Bazı ülkeler ‘yan çiziyor’

Suriye’deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Viyana’da 30 Ekim’de yapılan toplantının ikincisi cumartesi günü yine Viyana’da yapılacağını açıklandı.

Bazı ülkeler ‘yan çiziyor’

İlk iki toplantıdan sonuç alınamadığını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Viyana’daki toplantılara katılan bazı ülkeleri ‘yan çizmekle’ suçladı. Lavrov, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da gazetecilerin sorularını yanıtladı ve ‘Toplantılara katılan birçok ortağımız hala somut adım atmaktan kaçınmaya çalışıyor. Sadece ‘Esad gitmeli’ talebi gibi soyut fikirler öne sürüyorlar’ dedi. Toplantılara katılan tüm ülkelere Moskova’nın ‘Terörist örgüt’ olarak tanımladığı ve Suriye’de çatışan grupların listesini gönderdiklerini söyleyen Lavrov, Viyana görüşmelerinin üçüncü turu için ‘Üzerinde uzlaşılan bir liste olursa kimin hedef alındığı ya da kime destek verildiği konusundaki karmaşa ortadan kalkar’ dedi.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin haftasonu düzenlenecek olan toplantıya katılacağı açıklandı. Ancak bu toplantıda da Suriye’de Beşar Esad karşıtı muhalif grupların temsilcilerinin olmayacağı belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X