Bebe-çocuk konfeksiyonu yeni pazarlara yelken açacak

Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve Rusya’daki Ruble krizinin olumsuz etkilediği bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü, yeni pazar arayışına girdi.

Bebe-çocuk konfeksiyonu yeni pazarlara yelken açacak

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, yeni pazarlara açılmak için ciddi bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Atalay, yaptığı açıklamada, 15 yıldır bebe ve çocuk konfeksiyonu imalatıyla uğraştığını, 2003 yılında kurulan ve şu anda 150 üyeye ulaşan BEKSİAD’ın başkanlığını iki yıldır yürüttüğünü anlattı. Türkiye’de bebe ve çocuk konfeksiyonunun 1990’lı yıllarda evlerin altında gündelik ihtiyaçları karşılamak için üretime başladığını belirten Atalay, 2000’li yıllardan sonra ciddi ekonomik değişimin bütün sektörlerde olduğu gibi bu alanda da ciddi bir gelişime kaynaklık ettiğini vurguladı.

ÜÇ KITADAN ALICI

Atalay, ”Türkiye’nin çocuk konfeksiyonu ihtiyacının yüzde 80’ini Bursalı firmalar olarak biz karşılıyoruz. Şu anda üç kıtaya ürün satar hale geldik. Üç kıtanın yüzde 40 çocuk konfeksiyonu ihtiyacını karşıladığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Vişne Ticaret Bölgesi, son zamanlarda çekim merkezi oldu. Bu bölgeye üç kıtadan alıcılar geliyor ve oraların ihtiyacını büyük oranda biz karşılıyoruz” diye konuştu.

ORTADOĞU OLUMSUZ ETKİLEDİ

Hedeflerinin dünyanın tamamında 4 mevsim çocukların konfeksiyon ihtiyacını karşılamak olduğunu anlatan Atalay, bunun için zamana ihtiyaçları olduğunu anlattı. Ortadoğu’daki siyasi iktidarsızlıktan dolayı yeni pazar arayışlarına girdiklerini de açıklayan Atalay, ”Birkaç ay önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın teşvikleriyle kümelenme çalışmaları adı altında 30 firmanın temsilcileriyle bir araya gelip Ekonomi Bakanlığı’na başvurduk. Kümelenme projesi onaylandı. Yeni pazarlara açılmak için ciddi bir çalışma başlatacağız” dedi.

YETKİLERDEN İLGİ BEKLİYORUZ

Halil Atalay, devletin son zamanlarda üreticilere çok ciddi destekler sağladığına işaret ederek, şunları kaydetti: ”Üretim yapıp da yurt dışına satış yaparak başarıyı yakalamış bizim gibi sektörlerle biraz daha ilgilenilmesi, birlikte birtakım projeler üretilmesi noktasında yetkililerin ilgi göstermesi gerekir. Ekonomi Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) bu alanda güzel işler yapıyor. Bürokrasinin biraz daha aşılarak daha olumlu hale getirilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması ülkenin gelişimi için iyi olacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X