Bebe-çocuk sektörüne kur darbesi

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, Türkiye’de yüz binlerce ailenin geçimini sağladığı bebe çocuk konfeksiyon sektöründe yabancı ülkelere ciddi miktarlarda ürün sattıklarını belirtti.

Bebe-çocuk sektörüne kur darbesi

Yurtdışı bağlantılarının fazla olduğunu vurgulayan Atalay, son dönemde başka alanlarda olduğu gibi bebe çocuk konfeksiyonunda da bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi. Sektörün canlanmasını umduklarını ifade eden Atalay, ‘Özellikle dolar ve Euro’daki dalgalanma sektörümüzü olumsuz etkiliyor. Aniden girdiler yükseliyor bu da yüksek miktarda dolar ve euro borcu olan esnafımıza yansıyor” dedi.

KADINLARA EVDE İŞ İMKANI

Türk bebe giyimi firmalarının hemen hemen üç kıtada hakim olduğunu dile getiren Atalay, yüzlerce firmanın sektör için gece gündüz çalıştığını vurguladı.

Özellikle kadın işçilere evlerinde iş imkanı verdiklerinin altını çizen Atalay, “Hem evlerinde işlerine bakıyorlar hem de geçimlerini sağlayacak gelir elde ediyorlar. Buna karşın ciddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Çevre ülkelerimizdeki olumsuz durumlar bizi etkiledi. Rusya ve Arap dünyasında hem ekonomik hem de sosyal sıkıntılar var. Bu ülkeler, bebe giyiminde en iyi müşterilerimiz. Bir ülkede huzur yoksa giyim ve gezme gibi ihtiyaçlar ikinci plana atılıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X