Bebeğe isim kavgası 16 yıllık evliliği bitiriyordu

İstanbul’da 3 erkek çocuk sahibi evli çift, 4’üncü çocukları kız olunca isim kavgasına tutuştu. Baba, kızının adını, anneannesinin adı olan ”Cemaliye” koymak istedi, anne ve 3 oğlu ise kimliğe ”Merve” yazdırdı. Konu, mahkemelik oldu.

Bebeğe isim kavgası 16 yıllık evliliği bitiriyordu

İstanbul Aile Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde ilginç bir boşanma davasına sahne oldu.

Habertürk gazetesinden Hayati Arıgan’ın haberine göre komedi filmlerini aratmayan olay, dava dosyasına göre şöyle gelişti:

16 yıllık evli 3 erkek çocuk sahibi Mustafa-Fatma Y. çifti bir süre önce 4’üncü çocuklarını kucaklarına aldı. Yıllar sonra kız çocuk sahibi olan Mustafa Y., çocuğa anneannesinin ismi ‘Cemaliye’yi vermek istedi. Ancak buna karşı çıkan Fatma Y. 3 oğluyla ortak karar alarak kızına ‘Merve’ adını koydu. Çift arasında isim nedeniyle çıkan tartışma büyüdü ve mahkeme koridorlarına kadar uzandı.

”BİTİRİN BU EVLİLİĞİ”

Bu süreçte evi terk eden Mustafa Y., “şiddetli geçimsizlik” nedeniyle Fatma Y.’ye açtığı boşanma davasının dilekçesinde şunları söyledi: “Küçük kızımız doğduktan sonra eşimle aramızda duygu ve düşünce birliği sağlanamamış, karşılıklı sevgi ve saygı azalarak yok olma noktasına gelmiştir. Evlilik çekilmez bir hal aldı. Devamı hiçbir hukuki ve sosyal fayda getirmeyecek. Birliktelik fiilen bitti.”

”ÇOCUKLARIM DA İSTEDİ”

Fatma Y. ise eşinin açtığı boşanma davasına karşı çıkarak evliliğini devam ettirmek istediğini söyledi. Eşinin kumar oynayıp içki içtiğini belirten Fatma Y., çocuklarını sürekli dövdüğünü ileri sürdü. Kızlarının adını ‘Cemaliye’ koymak isteyen eşine karşı çıkan Fatma Y. “Çocuklarım kardeşlerinin isminin Merve olmasını istedi” dedi.

”BABA OLARAK HAKKIM”

Eşinin iddialarını reddeden Mustafa Y. ise “Aile reisi olarak sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Çocuğumun ismini ‘Cemaliye’ koymak istediğim doğrudur. Babası olarak bu benim hakkım. Bu nedenle eşimle tartıştık. Evden ayrıldım” diye konuştu.

BABA, AYLIK 200 TL TEDBİR NAFAKASI ÖDEYECEK

Boşanma davasını reddeden mahkeme ayrıca Mustafa Y.’nin, davayı açmasından itibaren eşine aylık 200 TL tedbir nafakası ödemesine karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X