BEBKA’dan 2016’da 16 milyon TL destek

BEBKA’nın bu yılki mali destek programlarının toplam bütçesi 16 milyon lira. Bunun 12 milyon lirası havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayine virelecek. 4 milyon lira da Bilecik’te mermer sektörüne aktarılacak.

BEBKA’dan 2016’da 16 milyon TL destek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bu yıl havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayi sektörleri ile Bilecik’te mermer sektörüne 16 milyon liralık destek verecek.

Vali Münir Karaloğlu, dün Almira Hotel’de düzenlenen basın toplantısında, Bursa’nın havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayisinde ilerlemesi gerektiğini belirterek, ‘BEBKA da şehrin stratejik hedefini destekleyecek mali destek programı yaptı. Havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayinde üretim yapan, projesi olan ve buna dönüşmek isteyen firmalara destek vereceğiz’ dedi.

DOĞRU PROJE VE ORTAKLIK

Mali destek programlarıyla sağlanacak destekler hakkında bilgi veren Karaloğlu, ‘Firmanız var, bugüne kadar başka bir sektörde faaliyet gösteriyorsunuz ama şehrin stratejik hedefine uygun olarak firmanızı da dönüştürmek istiyorsunuz. Havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayinde iş yapmak isteyenler teklif çağrısından yararlanabilir. Bursa’nın bu alanlarda üretemeyeceği hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum. Yeter ki doğru projeler, ortaklıklar, hedefler, finansman kaynaklarıyla işe girilsin’ diye konuştu.

270 PROJE DESTEKLENDİ

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de, BEBKA olarak 5 yılda 14 başlıkta mali destek programları yürüttüklerini, bu kapsamda bin 68 proje başvurusu aldıklarını belirtti. Değirmenci, 214’ü tamamlanan, 56’sı devam eden 270 projenin başarılı bulunduğunu ve destek almaya hak kazandığını kaydeden Değirmenci, ‘Bu yılki programlar hariç toplam hibe tutarı 93 milyon lira olarak gerçekleşti. Bölgemizde yaklaşık 150 milyon liralık yatırım desteklenmiş oldu’ ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL VE SEKTÖREL ODAKLANMA

Bu yıl için mali destek programlarının toplam bütçesinin 16 milyon lira olduğu ifade eden Tamer Değirmenci, şunları kaydetti: ’12 milyon lirası havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayi mali destek programına, 4 milyon lirası da Bilecik’te faaliyet gösteren mermer sektörüne ayrıldı. Bu yıl mali destek programlarında yenilikler yapıldı. Öncelikli olarak sektör ayrımına gittik. Sektörel odaklanma sağlamaya çalıştık. Ayrıca bölgesel odaklanmaya da giderek sadece ile özel bütçe ayırdık.”

BAŞVURU SÜRESİ 2 MAYIS’TA SONA ERİYOR

Havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayi konusunda Bursa ve Eskişehir’in iki önemli merkez olduğunun altını çizen Değirmenci, ”BEBKA olarak bölgedeki katma değerli sektörlerin üretimdeki payının artırılması ve sanayinin dönüşümü için bölgedeki pek çok kurumla beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yılki mali destek programında yüksek teknolojili ve katma değerli sektörlerden üçüne bütçe ayırmayı uygun bulduk. Başvurular 22 Şubat’ta başladı ve 2 Mayıs’a kadar sürecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X