BEBKA’dan özel sektöre çağrı

BEBKA Genel Sekreteri Değirmenci, 12 milyonluk ‘Kırsalda Ekonomik Kalkınma’ çağrısının 9 milyonunun özel işletmelere ayrıldığını söyledi.

BEBKA’dan özel sektöre çağrı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, 2015 yılı Mali Destek Programları’nın toplam bütçesinin 15 milyon lira olduğunu belirterek, ”Bu yıl önemli bir payın ayrıldığı özel sektörden daha fazla ilgi bekliyoruz” dedi.

BEBKA’nın 2015 yılı mali destek programları dün Bursa’da tanıtıldı. Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tamer Değirmenci, BEBKA tarafından 2015 yılında ‘Kırsalda Ekonomik Kalkınma’ ve ‘Sağlık Turizminin Geliştirilmesi’ alanlarında proje teklif çağrısı yapıldığını kaydetti.

KIRSALDA EKONOMİK KALKINMA

2015 yılı Mali Destek Programı’nda toplam bütçenin 15 milyon lira olduğunun altını çizen Değirmenci, ”Bunun 3 milyonu sağlık turizmine, 12 milyonu da kırsalda ekonomik kalkınmaya ayrılmış durumdadır. 12 milyonluk kırsalda ekonomik kalkınma çağrısının 9 milyonu özel işletmelere, 3 milyonu da kar amacı gütmeyen kuruluşlara ayrıldı. Bu yıl ki çağrılara bakıldığında bütçedeki önemli bir payın özel işletmelere ayrıldığını görüyoruz. Dolayısıyla bu yıl özel sektörün daha fazla ilgi göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

BURSA LOKOMOTİF İL

BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni, konuşmasında BEBKA’nın bölgesinde önemli çalışmalara imza attığının altını çizerek, şunları kaydetti: ”Bölgemiz Türkiye’nin lokomotifidir. Bursa da lokomotif iller arasındadır ve bu lokomotife uygun bir kalkınma ajansımız bulunuyor. Ajansımızın iki başlıkta açtığı çağrıya gösterilen ilgiye de ayrıca teşekkür ediyorum. Salonda oluşan tablo Bursa’nın bu konudaki hassasiyetini gösteriyor ki projelerin hazırlanması ve sunumunda da Bursa’nın her zaman farklı olduğu görülmektedir.”

570 PROJE BAŞVURUSU

BEBKA’nın tanıtım programına katılan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak, merkezden tahsis edilen kaynakların yerelde etkin ve verimli kullanımını sağlamak, kamu ve özel sektör kuruluşları arasındaki işbirliğini kurmak ve kaynakların ortaklaşa bir şekilde verimli olarak kullanılması için ajansların kurulduğunu anlattı. BEBKA’ya 2010 ile 2014 yılları arasında 12 başlıkta toplam 947 proje başvurusu gerçekleştiğini ve bunlardan 223’nün başarılı olduğunu ifade eden Usta, “Bursa olarak 570 proje başvurusu ile yüzde 60’lık bir oran yakaladık. Bu ciddi bir rakamdır” dedi.

PROJE HAZIRLAMA MANTIĞI

Bursa’nın proje yapma mantığını kavradığını dile getiren Vali Yardımcısı Usta, ”223 başarılı projenin içinde 127 Bursa projesi yer aldı. Bu Türkiye’deki diğer ajanslarla kıyaslandığında ciddi bir rakamdır. BEBKA’nın verdiği 98 milyon liralık hibe desteğinin 45 milyon lirası Bursa projelerine bütçe olarak verildi. Bu başarıda Bursa’daki özel ve kamu sektörünün ciddi katkıları vardır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X