‘Bedelli yapanların askerliklerini iptal edeceğiz’

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında, ‘İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz’ dedi.

‘Bedelli yapanların askerliklerini iptal edeceğiz’

Tekin şöyle konuştu:

“Bütün nimetlerden siyasetçilerin çocukları yararlanacak, külfetleri garibanların çocukları çekecek. Bunu kabul etmek mümkün değil.  Bütün o bedellileri iptal edeceğiz. Bakın genel başkanımızın oğlu bedelliyi reddetti. Bu bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız.?

SORU: Yasaya göre HDP yüzde 13 aldı ama bir kez daha seçime gidileceği için hazineden yardım alamayacak. Siz de alamayacaksınız?

Şimdi bu vicdani bir şey mi? Bir CHP, MHP, HDP. Bizim iş adamımız yok, kamuoyu imkanımız yok, 81 valimiz yok. Kendi imkanlarımızla bu seçimi götüreceğiz. AKP bütün devletin imkanlarını kullanılacak.

“SAYIN DAVUTOĞLU NE OLURSUN…”

Yapmayın bunu vazgeçin, sayın Davutoğlu ne olursun bu ülkeyi kaosa sürüklemeyin. 70’li yıllara 80’li yıllara bakın, ilk çürüyen siyaset olmuştur. Siyaseti çürütmeyin.

Koalisyon mu yapalım diyorsunuz?

Olağanüstü durumlarda, kaoslarda, bu dönemlerde ilk çürüyen siyaset oluyor. Ondan sonra kapı dışarı ediliyor.

Koalisyonla mı çıkılacak?

Niye çıkılmasın allah aşkına, çok kolay da çıkılır. Ve Türkiye, sayın kılıçdaroğlu’nun yönetimiyle nasıl yönetilirmiş de görecek.

Bir daha bu tablo ortaya çıkarsa…

Millet hepimize vallahi sokakta yürürken tükürür hepimize. Şu tablo çıksın sokağa çıkamayız. 600-700 lira emekli maaşı alarak şükrediyor, abi siyaset şükretmiyor ya. Bu nasıl bir anlayıştır ya.

Ben AKP’de önemli bir isme söyledim. Bilsem sadece siz çürüseniz umursamayacağım ama bizi de çürütüyorsunuz. İnşallah yarın genel başkanımıza görev verilir. Yarını akşam kabul ederek, cuma cumartesi pazar, üç gün. İnşallah üç gün içinde CHP Türkiye’ye bir nefes aldıracaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X