Beğendik ve Real iflas erteleme istedi

Alman perakende devi Metro Group’un Türkiye’deki Real zincirini satın alan Beğendik, iflas erteleme istedi. İflas erteleme başvurusu hem Real, hem Beğendik mağazaları için yapılırken, mahkeme tedbir kararı vererek, şirketleri hacizlere karşı korumaya aldı

Beğendik ve Real iflas erteleme istedi

Mali Müşavir Mehmet Yorulmazer ve Uğur Gürsoy şirkete kayyum olarak atandı. Mahkemeye yapılan başvuruda, şirketlerin yaşadığı sıkıntıların kaynağında, ekonomideki olumsuzlukların olduğu kaydedildi. 

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Beğendik Mağaza AŞ’nin 130 milyon 758 bin TL, Beğendik Yiyecek şirketinin 11 milyon 443 bin TL, Real Hipermarketler’in ise 713 bin 639 TL borca batık oldukları belirtildi. Beğendik, 1993 yılında Ankara Kocatepe mağazasını hizmete açarak büyümeye başlamıştı. 

Şirketin bugün Ankara, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Konya ve Bursa illeri olmak üzere toplam 6 ilde 46 Beğendik mağazası bulunuyor. 1993’te Kocatepe’deki ilk mağaza açıldığında Ankaralılar büyük ilgi göstermişti.

Hatta ilgi öylesine yoğundu ki, ilk günlerde kalabalık nedeniyle vatandaşlar içeriye kuyrukla alınıyordu. Bir grup müşteri dışarı çıktıktan sonra yenileri mağazaya giriyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X