BEKSİAD’dan kadın istihdamı projesi

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) kadın üyeleri, Yıldırım Belediyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyelerini ağırladı.

BEKSİAD’dan kadın istihdamı projesi

Vişne Caddesi’ndeki BEKSİAD dernek binasında gerçekleştirilen görüşmede kadınların istihdamdaki payının daha çok nasıl artırılabileceği konusu masaya yatırıldı. BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, tekstil sektörünün kadınların emekleriyle ayakta olduğunun altını çizdi. Atalay, “Kadın komisyonlarımız çok önemli bir proje yürütüyor. Kadın istihdamını artırmak için biz sektör olarak elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmalarımız kısa süre içinde meyve verecektir” dedi. BEKSİAD üyesi Büşra Azizoğlu da, Yıldırım’daki iş verenler olarak kadınları iş hayatına dahil etmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İŞ GÜCÜ KAYBI AZALACAK

Azizoğlu, tekstil sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğunun kadınlardan oluştuğunu hatırlatarak, ”Kadınlarımız, ailelerinin sosyal yükünü omuzlarında taşıdığı için çeşitli ailevi sebeplerden dolayı ciddi iş gücü kayıpları meydana geliyor. Biz bu sektörde kadınların ön plana çıkması ve iş gücü kaybının en aza indirgenmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi. KEFEK Komisyonu Başkanı ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Ebru Ahu ise, Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde istihdama yönelik kurslar açacaklarını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X