Belaruslu bakandan işbirliği çağrısı

Belarus Orman Bakanı Nazarov, ülkesi ile İnegöl arasında ticari işbirliği yapılacak çok sayıda alan olduğunu belirterek “Birlikte daha güçlü oluruz” dedi.

Belaruslu bakandan işbirliği çağrısı

SADULLAH ORGAN

Belarus Cumhuriyeti Orman Bakanı Yuri Nazarov, İstanbul Konsolosu Igor Bely, Ticari Ateşesi Evgeny Lipen ve Belaruslu işadamlarından oluşan heyet, İnegöl’de bir dizi temasta bulundu.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) ilçedeki sektör temsilcileriyle bir araya gelen Belarus heyeti, İnegöl ile Belarus arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılacakları konuştu. Heyet daha sonra ilçedeki mobilya ve orman ürünleri firmalarında inceleme yaptı. Belarus heyeti İnegöl Belediye Başkan Vekili Alper Taban’ı ziyaretinin ardından İTSO’ya geçti. İTSO’nun mobilya ve orman ürünlerinde faaliyet gösteren üyeleri ve İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın da hazır bulunduğu toplantıda ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi için neler yapılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün önemli bir üretim merkezi olduğunu belirterek ilçenin lokomotif sektörünün mobilya ve orman ürünleri olduğunu vurguladı. İnegöl’de üretilen mobilyaların tüm dünyada alıcı bulduğunu ifade eden Metin Anıl, “Halen 400 milyon dolar düzeyinde olan mobilya ihracatımızı 1 milyar dolar seviyesine çıkarmak amacıyla çalışıyoruz. Belarus Cumhuriyeti ile İnegöl arasında ikili ticari ilişkilerimiz arttırmak isteriz. Bundan hem ülkemiz hem de Belarus Cumhuriyeti kârlı çıkacaktır” dedi.

MOBİLYA ÖVGÜSÜ

Belarus Cumhuriyeti Orman Bakanı Yuri Nazrov da, ülkesindeki ormanların oldukça verimli olduğunu söyledi. Ormanların Belarus’un en önemli doğal zenginliklerinden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Nazarov, ürettikleri orman ürünlerinin bir kısmını ham, bir kısmını ise yarı mamul olarak ihraç ettiklerini anlattı. İnegöl’ün mobilya ve orman ürünleri alanında çok gelişmiş işletmelere sahip olduğunu vurgulayan Bakan Yuri Nazarov, İnegöl ile Belarus arasında ticari anlamda iş birliği yapılacak çok sayıda alan olduğunu söyledi. Nazarov, “Birlikte daha güçlü oluruz” dedi. Bakan Nazarov, İTSO öncülüğünde bir heyeti ülkesinde ağırlamak istediklerini söyledi. Daha sonra İMOS’a geçen heyet burada ilçedeki mobilyacılarla görüşmelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X