Belediye binası için yarışma

İnegöl Devlet Hastanesi’nin eski yerine yapılması planlanan belediye binası için gerçekleştirilecek yarışmada ödül yağacak. Yarışmanın birincisine 50 bin TL ödül verilecek.

Belediye binası için yarışma

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “250 bin nüfuslu, 1 milyar dolara yakın ihracat yapan, mobilya gibi önemli bir kalemi olan sanayi şehrinin bir sürü projeye imza atan en güçlü kuruluşun ihalesini yapıyoruz. Yeni belediye binamızda halka açık bir kreş olacak. 1’i marka restoran ve 1’i de marka kafeterya olmak üzere 2 tane işletme olacak. Günün 24 saati canlı kalan çekici bir yer olmasını istiyoruz” dedi. 

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi ve Kent Konseyi’ni de bu bina içerisine aldıklarını belirten Aktaş, “İnegöl Belediyesi’ne yakışır bir meclis salonu, tüm siyasi partilerin kendi grup odalarının olduğu bir müştemilatı kaç metrekarede olur diye araştırmalar yaptık. Zemin üstünde yer alacak hizmet katları, altta sığınak ve otoparkla beraber 17-18 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip, alanın tamamı göz önüne alındığında bina alanının yüzde 16-17’sini geçmeyen bir yoğunluğa sahip olacağı bir proje olacak” diye konuştu.

2018’DE BİTECEK

Yarışmanın birincisine 50 bin lira, ikincisine 35 bin TL, üçüncüye 20 bin TL, mansiyona 15 bin TL ödül verileceğini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 4 tane mansiyon ödülü koyduklarını bildirdi. 

Jüri üyelerine ve danışmanlarına da ödeme yapılacağını kaydeden Aktaş, belediye personeline ücret verilmeyeceğini ve toplamda 220 bin TL’lik bir ödül masrafı olacağını söyledi. 

Sürecin başladığını belirten Başkan Aktaş, 6 Haziran’a kadar süreceğini bildirdi. Projeleri temmuz-ağustos aylarında netleştirip ihale sürecine girerek, yılsonu gibi ihalesinin yapılacağını kaydeden Aktaş, “2018’in Mart-Nisan ayı gibi yeni binamızı bitirip İnegöl’ün kullanımına açmayı, İnegöl’e yakışır bir belediye binasının hayat bulmasını arzu ediyoruz. İnegöl’ün mobilya şehri olduğu vurgusunu da ön plana çıkararak, tasarımda bu dokunun da değerlendirilmesini istiyoruz. İlgili şartları taşıyan herkes Türkiye’nin hangi şehrinden olursa olsun bu yarışmaya katılabilir” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X