Belediye binasına çini kaplama

Tarihi olduğu kadar, doğası, çınar ağaçlarıyla ünlü Kılıçaslan Caddesi üzerindeki İznik Belediyesi hizmet binası, ilçeyi yansıtan yeni görünümüne kavuşuyor.

Belediye binasına çini kaplama

HAYRİ ŞEN

İznik Belediyesi Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen proje çerçevesinde ilçede faaliyet gösteren çini sanatkârları tarafından, imece usulü ile yaklaşık 120 metrekare büyüklüğündeki çini bordür çalışmasının bitirilmesinin ardından belediye binasının kaplama çalışmasına başlandı. 

Çini sanatkârları, alt yapısını İznik Belediyesi’nin temin ettiği projeyi yaklaşık 40 gün içinde gönüllülük ve imece usulüyle tamamladı. Çini sanatkarları, amaçlarının İznik’in değerlerini en iyi şekilde yansıtacak eserler ortaya çıkarmak olduğunu belirttiler.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik’te birlik, beraberlik ve gönüllülük esasıyla güzel işler başarıldığını ifade etti. Esnafın ve sanatkarların elini taşın altına koyduğunu söyleyen Sargın, sanatkarların dünyaca ünlü İznik çinisini en güzel şekilde yaşatmak ve yansıtmak için çalıştıklarını anlattı. Belediye binasının tarihi değerlerin merkezi konumunda olduğunu kaydeden Sargın, Kılıçaslan Caddesi’nin de ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu söyledi. Belediyenin dış kolonlarının çini ile kaplandığını belirten Osman Sargın, emek veren çini ustalarına teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X