Belediye çalışanlarına sağlık semineri

Nilüfer Belediyesi çalışanlarına, mesleki eğitimlerin yanı sıra sağlığın korunmasına yönelik de seminerler düzenleniyor.

Belediye çalışanlarına sağlık semineri

Bu seminerlerden  biri de “Çalışma Hayatında Bel ve Boyun Sağlığı” konusunda gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen seminerde  Uzman Doktor Serap Latif Raif işyerinde çalışırken bel ve boyun sağlığının korunması konusunda dikkat edilecekler hakkında bilgi verdi. Bel ve boyun ağrısının, işe gidememe nedenleri arasında soğuk algınlığından sonra ikinci sırada geldiğine dikkat çeken Doktor Serap Latif Raif, yaşanan sorunların en büyük nedeninin omurga sağlığının korunmaması olduğunu belirtti. 

Omurga sağlığını korumak için yapılması gerekenleri anlatan Raif, “Bilgisayar ve klavye doğru yerde olmalı, sandalyede dik oturulmalı, bel boşlukta kalmamalı,  ağır yükler kaldırılırken dizler bükülerek kaldırılmalı, ergonomik ayakkabılar giyilmeli özellikle kadınlar çantalarında gereksiz yükler taşımamalı, çantalar hep aynı omuzda olmamalı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X