Belediye işçileri için toplu iş sözleşmesi

Orhangazi Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 51 işçiyi kapsayan 2016 yılına ait Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Belediye işçileri için toplu iş sözleşmesi

NEVZAT OKUMUŞ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2016 yılında 5+5 zam yapılacağını, sosyal haklarda da yüzde 10’a varan artışların söz konusu olduğunu söyledi. Çağlayan, imza törenindeki konuşmasında “Geçen yıl yaptığımız sözleşmede eski kapanan beldelerden gelen işçilerle merkezdeki işçilerin ücret dengelerini sağlamıştık. 2014 yılında en düşük işçi yevmiyerleri 40 TL iken, 2015 yılında bunu 70 TL’ye çıkardık” dedi.

YÜZDE 10 ARTIŞ

Yeni dönem için ise seyyanen 5 TL’lik zam düşünüldüğünü belirten Çağlayan, “Bu sene 5+5 zam söz konusu. Sosyal hakların tamamında yüzde 10’a varan artış oldu. İşçilerimizi düşündüğümüz gibi kurumumuzun da çıkarlarını düşünerek, bütçe dengelerini gözeterek, sizleri asla mahcup etmeden ortak bir noktada buluştuk. Yeni toplu iş görüşmelerinin iyi bir rakamla tamamlandığı kanaatindeyim” dedi. 

Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin de, bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek derdinde olduklarını ifade ederek, “2016 yılı için toplu iş görüşmelerimizi geçen hafta tamamladık. Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan bizlere haklarımız konusunda son derece samimi ve doyurucu tekliflerle geldi. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X