Belediye işçilerinde sözleşme sevinci

Mudanya Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikası arasında 2015 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye işçilerinde sözleşme sevinci

ÖMER BİLİK

Geçmiş dönemlerde gerçekleşen sözleşmelere ek olarak bu yıl sosyal haklara 1 Mayıs yardımı eklendi. İmzalanan yeni sözleşemeye göre 150 TL’lik 1 Mayıs yardımı eklenirken, en düşük günlük brüt yevmiye 76.97’den 84.20TL’ye, en yüksek brüt yevmiye 101,34’den 114.32 TL’ye yükseldi. Giyim yardımı 800 TL’den 900 TL’ye, yakacak yardımı da bin 250 TL’den bin 400 TL’ye çıktı. 

Ramazan Bayramı harçlığı 700 TL’den 750 TL’ye, Kurban Bayramı harçlığı ise bin  TL’den bin 50 TL’ye çıkarıldı. Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, önümüzdeki yıl yapacakları sözleşme ile şartların daha da iyileşeceğini belirtti. 

 

REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTECEĞİZ

Mudanya’da alın teri ile dökerek karşılığını almak isteyen insanların mücadelesi olacağını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, çalışanlarından belediyeye ve işlerine sahip çıkmalarını istedi. 

Belediye gelirlerinin arttırılarak bütçenin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Türkyılmaz, “Bizler de sizin yöneticileriniz olarak o mücadelenizde haklarınızın en üst seviyede verilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çalışanlarımızın refah seviyesini de yükselteceğiz. Bu size Hayri Türkyılmaz sözüdür” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X