Belediye kentsel dönüşümde uzlaşma için neyi bekliyor?

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2013 yılında Türkiye’de kentsel dönüşümün başladığını ilan ettiği yer. Geçen yaklaşık beş yıl içinde Yıldırım’da yeni yapılar ortaya çıktı ve evler tamamlanmaya başladı.

Belediye kentsel dönüşümde uzlaşma için neyi bekliyor?

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal dün Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile birlikte projenin bitirilen örnek dairesini gezdi. Bugünkü köşesinde kentsel dönüşümün örnek dairesiyle ilgili izlenimlerini dile getiren Özdal, kentsel dönüşümde Yıldırım Belediyesi’nin vatandaşla uzlaşma konusunu neden ağır davrandığını da yazıyor.

İşte Yıldırım’ın ilk kentsel dönüşüm örnek dairesi

Bilmem hatırlar mısınız, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kentsel dönüşüm startını Yıldırım Mevlana’dan vermişti, Ağustos 2013’te.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da Recep Altepe’ydi.

Karaloğlu Antalya’ya atanırken, Altepe görevden alındı, Keskin ise aday yapılmadı aradan geçen 4 yılda.

Mevlana’da 80 dönüm arazi üzerine yaklaşık 4 bin 200 konut inşa edilecek ve Yıldırım’ın ilk kentsel dönüşüm konutları olarak tarihe geçecekti bu evler.

Peki ne oldu o konutlara?

Özgen Keskin döneminde ihale alan firmaların inşa ettiği 133 dairenin yüzde 60’ı tamamlanmıştı İsmail Hakkı Edebali göreve başladığında.

Ancak daireler hem çok küçük (45-50 metrekare) hem de mimari ve inşaat kailtesi bakımından felaket durumda olduğu için Edebali ilk iş olarak eski sözleşmeyi feshetti.

Daha sonra da yüzde 60’ı tamamlanan 133 daireyi düzeltti/düzeltiyor ve yeni etaplar için ihaleye çıktı.

Diğer etaptaki inşaatlar hızla yükseldi ve örnek daire de ortaya çıktı.

Dün Edebali ile daha önce sözleştiğimiz gibi Yıldırım’ın ilk kentsel dönüşüm örnek dairesini gezdik.

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X