Belediye meclisinde şok

Mudanya Belediye Meclisi CHP’li Grup Sözcüsü, sayman, yazman ve basın sözcüsü görevlerini bıraktı.

Belediye meclisinde şok

ÖMER BİLİK

 

Mudanya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Akın Poroy, 21 aydır sürdürdüğü Mudanya Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü görevinden ayrıldı. Poroy’un yanısıra Belediye Meclisi CHP Grup Yönetimi’ndeki Grup Saymanı Mahmure Uçar, Yazman Özgür Özkumit ve Basın Sözcüsü İlke Özşen’in de görevlerinden ayrıldığı öğrenildi.

Bu arada Mudanya Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı da, 13 CHP’li meclis üyesinin çeşitli mazeret dilekçesi vererek katılmaması üzerine ertelendi. Toplantıya CHP’den sadece Başkan Hayri Türkyılmaz ile CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcü Vekili Hüseyin Esen katılırken, AK Parti’den 8, MHP’den 3 meclis üyesi katıldı. Başkan Hayri Türkyılmaz, yeterli çoğunluk sağlanamayınca  toplantıyı erteleyerek 9 Aralık 2015 tarihinde Tirilye’de yapılacağını söyledi. 

Öte yandan Belediye Başkanı’nın kongre sürecinde ve delege seçimleri sürecinde ilçe yönetimi ve il delegasyonu belirlenmesinde müdahil olup partide emeği geçen kişilerin devre dışı bırakıldığı iddiasıyla 10 kişinin meclise katılmadığı iddia edildi. Ayrıca başkanın diğer 4 meclis üyesine de oturumun ertelenmesi için toplantıya gelmemelerini istediği iddia edildi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Meclise katılmayan üyelerin mazeret dilekçelerinin bulunduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, “Bu konu ile ilgili ben ve partim de araştırma yapıp gereken açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım ve vatandaşlarımızı bilgilendireceğim” dedi.

MHP ve AK Parti Gurup Sözcüleri de ortak bir açıklama yaptı. MHP Sözcüsü Yaşar Ardıç, “Biz muhalefet partileri tam kadro buradayız. Bize de tatil olacağı söylenseydi, bizler de zamanımızı boşa harcamazdık” dedi. Mudanya’da ilk kez yaşanan bir olaya şahit olduklarını ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman ise, “Başkan hem partisinde hem meclisinde barış ve kardeşliği sağlayamadı. Bu ilçede yaşayan vatandaş ve meclis üyesi olarak bizleri üzdü. Bunu Mudanya’ya verilen önemin göstergesi olarak algılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X