Belediye Meclisi’nden ortak yeni yıl kutlaması

Mudanya Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci toplantısında üç parti ortak yeni yıl kutlama mesajı yayınladı. Mesajda barış ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Belediye Meclisi’nden ortak yeni yıl kutlaması

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediye Meclis toplantısında parti sözcüleri CHP’den Akın Poroy, AK Parti’den Kadir Kahraman ve MHP’den Yaşar Ardıç ortak bir yeni yıl mesajı yayınladı. 

Meclisteki üç partinin barış ve kardeşlik içeren ortak yeni yıl mesajı, meclisin en genç üyesi AK Partili Andaç Akengin tarafından okundu. Mesajda, “Bizler bir ilki gerçekleştirip Türkiye’de mecliste grubu bulunan 3 parti sözcümüzün ortak yeni yıl mesajını veriyoruz. Her geçen yılın ardından, gelen yeni yıl için sağlık, mutluluk, kardeşlik ve barış dolu geçmesini diliyoruz. Geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye’de birçok acılar yaşadık. Bu duygu ve düşünceler çerçevesinde Mudanya Belediye Meclisi’nin siyasi temsilcileri olarak, 2015 yılının ülkemize ve barışın, kardeşliğin başkenti Mudanyamıza demokrasinin taçlandırıldığı, acı, keder ve gözyaşlarının yaşanmadığı, hizmet dolu bir yıl dileklerimizle tüm parti grupları adına Yeni Yılınızı kutlarız” denildi.

KATI ATIK BEDELLERİ

Belediye Meclisi’nin diğer bölümünde ise Başkan Hayri Türkyılmaz, BUSKİ tarafından su faturalarıyla katı atıklardan alınan ücretlerin, ev ve iş yerleri ayrılarak belediyeye gelir sağlanacağını bildirdi. Hayri Türkyılmaz, “Evlerde bu atıklar için Ayşe teyze 5 lira 63 kuruş veriyorsa, daha büyük işletmeler de aynı ücreti veriyordu. Biz bunları metrekaresine, çalışan işçi sayılarına ve büyüklüğüne göre ayırdık. Meskenlerin, fabrikaların ve işletmelerin farklı bir şekilde değerlendirmeleri yapılıp, bu değerlendirmeyle birlikte 2872 Sayılı Yasa’nın 11. maddesine göre alt belediyelere verilmesi gereken hakkı da biz almış oluyoruz” dedi.

Daha önce almaları gereken paranın 6’da birini aldıklarını ifade eden Türkyılmaz, şimdi bu oranın artacağını söyledi. Türkyılmaz, dolayısıyla Mudanya’ya yıllık yaklaşık 6 milyon liralık bir ek gelir geleceğini ve gelir seviyesinin yükselmesiyle daha fazla hizmetin gelmesinin sağlanacağını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X