Belediye personeline Büyükşehir Kanunu anlatıldı

Gemlik Belediyesi hizmet içi eğitimleri kapsamında gerçekleştirilen seminerde belediye personeline Büyükşehir Belediyesi Kanunu anlatılırken önemli bilgiler verildi.

Belediye personeline Büyükşehir Kanunu anlatıldı

CEMAL KIRGIZ

Seminerde konuşan Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Kapaklıkaya 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında önemli bilgiler verirken, gelecek nesillere daha sağlıklı bir kentleşme, daha güzel ve kent estetiğine uygun şehirler bırakılması gerektiğinin altını çizdi. 

Gemlik Belediyesi daire müdür ve amirlerinin yanı sıra, çeşitli birimlerde çalışan memurların da katıldığı seminerde, Avrupa kentleri ile Türk şehirleri arasında örnekler veren Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Kapaklıkaya, yeşil alan, çocuk parkı, otopark, kent estetiğine uygun mimari yerleşim, spor ve sosyal donatı alanlı bir planlama konusunda yerel yönetimleri uyardı.

 

Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Kapaklıkaya, belediyelerin görev ve yetkileri, coğrafi bilgi sistemleri konusunda açıklamalarda bulundu. Kapaklıkaya, sürdürülebilir kalkınma, su havzalarının korunması ve yönetimi, katı atık yönetimi, spor kulüpleri ile ilişkiler, mezarlık alanlarının oluşturulması ve yönetimi, çevresel faktörler ve imar konularında da geniş bilgi aktardı. İbrahim Kapaklıkaya, bu alanlarda yaşanan sorunlarla ilgili örnekler verdi. Ardından soruları da yanıtlayan Kapaklıkaya, güncel durumlar konusunda yapılan eğitimlerin tüm belediyelere fayda sağladığını, aynı konularda farklı uygulamaların önüne geçildiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X