Belediyecilikte en iyiyi üretme dönemi

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘belediyecilik uygulamaları’ temalı eğitim programı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa ve birlik üyesi belediyelerin temsilcilerini Afyon’da bir araya getirdi.

Belediyecilikte en iyiyi üretme dönemi

Bursa yerel yönetim temsilcileri Afyon’da, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘belediyecilik uygulamaları’ temalı eğitim programına katıldı. Eğitime, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Osmangazi, Orhangazi, Karacabey, Yenişehir, Keles, Orhaneli, Gemlik ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Meclis üyeleri de katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve bürokratların da hazır bulunduğu toplantı Afyon NG Otel’de gerçekleştirildi.

Belediyecilik ve mevzuat üzerine gerçekleştirilen eğitim kapsamında Mülkiye Müfettişi İbrahim Kapaklıkaya kapsamlı bir sunum yaptı. Daha sonra, belediyelerin görev ve yetkileri, kamuya açık alanların otopark gibi amaçlarla işletilmesi, coğrafi bilgi sistemleri, sürdürülebilir kalkınma, su havzalarının korunması ve yönetimi, katı atık yönetimi, spor kulüpleri ile ilişkiler, mezarlık alanlarının oluşturulması ve yönetimi, çevresel faktörler ve imar konularında geniş bilgi aktaran Kapaklıkaya, bu alanlarda yaşanan sorunlarla ilgili örnekler verdi. Bursa yerel yönetim temsilcilerinin sorularını yanıtlandıran ve çeşitli alanlarda mevzuat ve fiili durum arasındaki çelişkileri gösteren Mülkiye Müfettişi İbrahim Kapaklıkaya, güncel durumlar konusunda yapılan eğitimlerin tüm belediyelere fayda sağladığını, aynı konularda farklı uygulamaların önüne geçildiğini kaydetti.

İki gün süren eğitimin ardından bir değerlendirme yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uygulamaları standart hale getirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerin yerel yöneticilerin ufkunu açtığını kaydetti. “Bugüne kadar düzenlediğimiz bu tür eğitimlerde çok önemli sonuçlar aldık. Bu tarz eğitimleri Bursa dışında yapmamız, şehrimize dışarıdan bakmamız, sorunları ve çözümlerini görmemiz bakımından çok olumlu oldu” diye konuşan Başkan Altepe, önemli konulara dikkati çekti.

Başkan Altepe, “Bursa’da hepimizin amacı kentimizin güzel ve yaşanabilir bir şehir olması yönünde yapılacakların hayata geçirilmesidir. Bu dönemleri en iyi şekilde değerlendirmemiz gerek. Şehrimizi öne çıkaracak uygulamaları birer birer hayata geçirmeliyiz. Bugüne kadar belediye teşkilatlarının aklına bile gelmeyen konuları bu dönemde biz hayata geçirdik. Bursa’da ihracatın önünü biz açtık, havacılık konusunda -hem ulaşım hem üretim anlamında- kimsenin beklemediği atılımları yaptık. Yani, eskiden ‘belediyecilikle ilgisi yok’ denilerek ilgilenilmeyen konular artık bizim alanımıza giriyor. Klasik belediyecilik anlayışı çok gerilerde kaldı. Bursa yerel yönetimlerinin her alanda örnek olması, örnek gösterilmesi gerekiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuşarak çalışma sistemlerinin odağını anlattı.

Son dönemde ülke olarak ciddi bir atılım içinde olunduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Batı’ya medeniyeti biz götürmüştük, onlar bizden gördükleri ile medeniyete ulaşmışlardı. Şimdi yine çağdaş olanı, medeni olanı biz üretip dünyaya göstereceğiz” dedi.

Eğitimin katılımcıları da kendi çalışma alanlarında yaşadıkları konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X