Belediyede toplu sözleşme

Orhangazi Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında 2018 yılına ait Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Toplu sözleşmeden 49 çalışanın yararlanacağı belirtildi.

Belediyede toplu sözleşme

NEVZAT OKUMUŞ

 

Orhangazi Belediyesi’nde daimi işçi personelinin de hazır bulunduğu törende, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin arasında ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için ise yüzde 5 olmak üzere anlaşma imzalandı. Görüşmede ayrıca sosyal haklara da seyyanen 50 TL zam yapılması kararlaştırıldı.

Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, “Orhangazi’de çalışanlarımız adına son derece iyi bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan, işçilerin haklarını almaları konusunda bizlere karşı son derece fedakar davrandı. Kendisine çalışanlar adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, “Çalışanlarımızın en iyi sosyal hak ve maaşa sahip olabilmesi hususunda tüm imkanlarımızı göz önünde bulundurarak sendika yetkililerimizle bir süreç yaşadık. Bize sunulan taslakta şunu kısın bunu kesin gibi bir yaklaşımımız olmadı. Bu tamamen bir mutabakat sonucu gelinen noktadır. Sendika ve belediye olarak ortak istişare kültürünü ortaya koyarak sözleşmeyi hazırladık. Sizlerin haklarının daha iyi olması için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Sendika Başkanı Mehmet Keskin, imza töreni sonrasında Neşet Çağlayan’a teşekkür plaketi sundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X