Belediyeden kadını aşağılayan kitap

Kütahya Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı ‘Evlilik ve Aile Hayatı’ adlı kitapta kadını aşağılayan ifadelerin yer alması büyük tepki çekti.

Belediyeden kadını aşağılayan kitap

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in Meclis’teki bütçe görüşmelerinde, “Fantezilerle dolu ahlaksız bir kitap” diyerek gündeme getirdiği kitapta yer alan ve tepkilere neden olan ifadelerden bazıları şöyle:

– Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun.

– Kadının çalışması faydasızdır, ailede krize neden olur.

– Çalışan her iki kadından biri tacize uğrar, çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler.

– Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır.

– Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur.

– Çok eşlilik yararlıdır. Hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı?

– Evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı, özür ve af dilemeli, kocasını kızdırmamalı.

BAKAN: ÇAĞ DIŞI

Kitaptaki bu inanılmaz önerilere hükümet kanadından da tepki geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuyla ilgili sorular üzerine, “Vallahi, çağa, bilime uymayan bir kitabı ne biz okuyabiliriz ne bakabiliriz. Herkes dağıtabilir. Dağıtır ama vatandaşın da elinde bir terazisi var. Vatandaşın gözü terazidir. Onların dediğine siz katılıyor musunuz? Katılmıyorsunuz. Vatandaş da katılmıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X