Belediyeden lastik operasyonu

İnegöl Belediyesi ilçe genelinde çevre kirliliğine neden olan atık lastikleri toplayarak Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER)’e teslim etti.

Belediyeden lastik operasyonu

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm ilçe genelinde yapılan temizlik operasyonuyla toplanan ekonomik ömrünü tamamlamış lastikler Başkan Yardımcısı Adil Kansu tarafından LASDER yetkililerine teslim edildi. Kansu, “Ekiplerimiz tüm ilçe genelini tarayarak ekonomik ömrünü yitirmiş, kullanılamaz durumda olan atık lastikleri topladı. İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın koordineli olarak düzenlediği bu çalışmayla otomobil, kamyon ve traktör gibi araçlardan çıkan yaklaşık 6 bin adet atık lastik bertaraf edilmek üzere toplandı” dedi.

Kansu, ömrünü tamamlamış atık lastiklerin açık alanlarda uzun süre depolanması, doğal ortama rastgele bırakılmasının 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerince yasak olduğunu belirterek, “Çevreye atılan lastikler bazı vatandaşlarımız tarafından yakıt olarak kullanılabiliyor bu durumda hava kirliliğine neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

Atık lastiklerin sadece çevre kirliliğine neden olmadığını, bunun yanı sıra fare, sinek, sivrisinek ve benzeri pek çok haşere için de üreme alanı olduğunu belirten Kansu, “Yapılan bu temizlik çalışmasıyla bu durumunda önüne geçilmiş oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X