Belediyeden ücretsiz şarj istasyonu

Mudanya Belediyesi Mudanya, Güzelyalı ve Tirilye Mahalleleri’nde vatandaşların kullanabilmesi amacıyla ücretsiz cep telefonu Şarj İstasyonlarını devreye aldı.

Belediyeden ücretsiz şarj istasyonu

ÖMER BİLİK

 

Şarj istasyonları, Mudanya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk etapta Mudanya İskele Meydanı, Güzelyalı Atatürk Parkı ve Tirilye Mahallesi’ne yerleştirildi. Güneş panelli istasyonların, USB girişleriyle aynı anda 6 elektronik cihazı şarj edebildiği belirtildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy şarj istasyonunu yerinde inceledi. Yapılan hizmetin ücretsiz olarak halka sunulduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, şarj istasyonlarının  enerjiyi doğal yollarla elde ettiğinden, özellikle afet durumlarında şarj ihtiyacını karşılayabileceğini vurguladı.

 

Türkyılmaz, çevre duyarlılığı ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanımını toplumun geneline yaymak amacında olduklarını ifade etti. Türkyılmaz, vatandaşların cep telefonları ya da USB ile çalışan elektronik cihazlarını şarj istasyonlarından hiçbir ücret ödemeden güneşten yararlanan sistem ile kullanabileceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X