Belediyeler Birliği Dündar’la devam

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Belediyeler Birliği 47’inci Olağan Meclis Toplantısı’nda yapılan seçimde üst üste dördüncü kez başkan seçildi.

Belediyeler Birliği Dündar’la devam

Bursa Belediyeler Birliği 2016 yılı 1’inci Olağan Meclis Toplantısı Sheraton Hotel’de gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa Belediyeler Birliği olarak gerek yurt içinde, gerekse de yurtdışında önemli çalışmalara imza attık. Belediyelerimizin istekleri doğrultusunda imar, ihale ve iletişim alanında düzenlediğimiz hizmet içi seminerlerle hem bildiklerimizi tazeledik, hem de bilmediğimiz konularda bilgi sahibi olduk. Bu faaliyetler aynı zamanda belediyeler arasında kaynaşmanın, bilgi ve deneyimlerin paylaşımının sağlanması noktasında da bizlere önemli katkılar sağlıyor. Bu etkinlikler sayesinde sosyal diyalogu da sağlamış oluyoruz” dedi. 

BELEDİYECİLİKTE AVRUPA’NIN ÖNÜNDEYİZ

Uluslar arası alanda yapmış oldukları faaliyetler hakkında da bilgiler veren Başkan Dündar, “Yurtdışına yaptığımız teknik inceleme gezilerinde, belediyeci gözüyle ülkemizdeki belediyeler ile yurtdışındaki belediyeler arasındaki farkları gözlemledik. Yurtdışındaki belediyelerin yaptığı çalışmaları, imkanlarını ve yetkilerini gördüğümüzde, Türkiye’deki belediyelerin, belediyecilikte yatırım yapma, yetki ve hizmet noktasında Avrupa’nın önünde olduğunu gördük. Son yapılan yasal düzenlemelerle birlikte, belediyelerimiz yetkileri ve sorumlulukları daha da arttı. Her alanda hizmet üretebiliyoruz. Avrupa’da ise belediyeler hizmet yapacakları zaman, ilk olarak kendi merkezlerine soruyorlar, merkezleri ise Brüksel’e soruyor. Her ülkenin belediyecilik konusunda kendine göre bir yaklaşımı var ve gerçekleştirdiğimiz bu uluslar arası faaliyetler, bizlere kıyaslama yapma ve tecrübe kazanımı konusunda önemli katkılar sağlıyor” diye konuştu. 

Bursa’nın tanıtımı ve kentin turizm alanında daha ileriye gitmesi için önemli çalışmaların altına imza attıklarını da dile getiren Başkan Dündar, “Tüm belediyeler şehirlerini tanıtmak ister. Diğer ülkeler tarafından bilinmesini ve daha fazla turisti getirebilmeyi amaçlar. Artık dünyada şehirler kendini tanıtıyor. Şehirler adeta ülkelerin önüne geçti. Biz de, Bursa Belediyeler Birliği olarak bu çerçeve de faaliyetler yürütüyoruz. Bursa’nın tanıtımını yaparak, turist sayısını arttırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Raporların kabul edilmesinin ardından gerçekleştirilen  seçimlerde, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tek aday olarak girdiği seçimlerde üst üste dördüncü kez Bursa Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X