Belediyeler ramazana hazır

Yaklaşan ramazan ayı öncesinde belediyelerde de hazırlıklar tamamlandı.

Belediyeler ramazana hazır

Ramazan ayı boyunca Karaman Mahallesi Ziraat Parkı’nda kurulacak olan Ramazan Sokağı ile vatandaşlara unutulmaya yüz tutmuş ramazan etkinliklerini yaşatacak olan Osmangazi Belediyesi, vereceği iftar yemekleri ve erzak yardımları ile de Ramazan’ın manevi zenginliğini sofralara taşıyacak. 

Ziraat Parkı’nda kurulacak Ramazan Sokağı’nda 23 stant yer alacak ve her stantta bir hemşeri derneği kendi yöresine ait lezzet ve kültürleri vatandaşlara sunacak. Hacivat Karagöz Orta Oyunu, Fasıl ve İlizyon gösterileri ile Ramazan akşamlarının renkleneceği Ramazan Sokağı’nda, ayrıca ünlü sanatçıların katılımıyla ilahi dinletileri de yapılacak.

Manevi iklimin en yoğun yaşandığı Ramazan Ayı boyunca Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde kuracağı iftar sofraları ile her gün yaklaşık 2 bin kişiye iftar verecek olan Osmangazi Belediyesi, ayrıca Somuncu Baba Evi’nde her gün Somuncu Baba’nın manevi ruhuna uygun şekilde somun ekmek ve çorba ikramı yapacak. Tüm bunların dışında Ramazan ayında 10 bin ihtiyaç sahibi aileye de erzak yardımında bulunulacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı süresince gerçekleştirecekleri sosyal ve kültürel projelerle vatandaşlarla iç içe olacaklarını ifade etti.

Yıldırım Belediyesi’nin hazırladığı Ramazan ayı kültür – sanat takvimi ile de ilçede her gece başka bir mahalle ile Bayrak Alanı ve Emir Sultan Meydanı’nda birbirinden güzel etkinlikler düzenlenecek.

Ramazan boyunca, ilahi dinletileri, mehter konserleri, orta oyunları, tasavvuf müziği konserleri, stand-up gösterileri, şiir dinletileri, sohbetler, gibi farklı etkinliklerle ilçe sakinlerini buluşturmaya hazırlanan Yıldırım Belediyesi, Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Döngeloğlu, Serdar Tuncer, Celalettin Ada, Burak Güç Tamer Bakırıcı, Mustafa Cihat, Abdurrahman Önül gibi isimleri Yıldırımlılarla bir araya getirecek. Sahne olma özelliğine sahip TIR ile de 27 farklı mahallede Ramazan coşkusu yaşanacak. TIR’ın gideceği mahallelerde ayrıca çocuklar için şişme oyun parkları kurulacak.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu kutsal ayda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koymayı çok önemsiyoruz. Bu amaçla hayata geçireceğimiz etkinliklerimiz ile Yıldırım’da güzel bir dönem yaşanacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X