‘Belediyeler sanayiye destek olmalı

Bozbey, Bursa için yola çıktıklarını belirterek, istihdam, sanayi, turizm, tarım konularında ve diğer değerleriyle beraber öne çıkan Bursa’da yapacak çok iş olduğunu söyledi.

‘Belediyeler sanayiye destek olmalı

Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer ile temsilciliğe bağlı yaklaşık 30 sendikanın başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette, talep ve önerileri dinleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa’da nitelikli hazır iş gücünun bulunmadığının altını çizdi. Bozbey, “Bunu belediyeler sanayi ile paylaşarak çözmeli. Sanayiye belediyeler eğitimlerle iş gücünü hazırlayarak destek vermeli. Sanayici işçiyi eğiterek zaman kaybediyor. Belediyeler böyle bir işgücünü hazır tutsa sanayici beklemeden istihdam edecek ve direk üretime katacak. Yine yeni iş alanları oluşturulmalı. Bu anlamda da belediyeler öncü olmalı. Sanayicilerde iş kollarını genişleterek katma değeri yüksek ürünler üreterek istihdamı arttırabilir” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X