Belediyelere ByLock operasyonu! Aralarında Bursa’da var…

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul’daki bazı belediyelerde çalışan ve daha önce görev yapmış 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Belediyelere ByLock operasyonu! Aralarında Bursa’da var…

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul’daki bazı belediyelerde çalışan ve daha önce görev yapmış 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ’nün şifreli haberleşme programı olan ByLock kulanıcılarına yönelik soruşturması sürüyor.

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçe belediyesinde halen çalışan ve daha önce görev yapanların da aralarında bulunduğu 112 kişi hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan gözaltı kararı verildi.

 

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul merkezli; Bursa, Düzce, Kocaeli, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve Rize illeri olmak üzere toplam 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında şüphelilerin adreslerine Organize polisi tarafından baskın yapıldı.

 

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Arif Naci Sucuoğlu’nun gerçekleştirdiği operasyonda şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı.

 

Şüphelilerin telefonlarına örgütün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock’u indirip bir süre kullandıkları iddia edildi.

 

Operasyon devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X