‘Belediyem Benimle’ gönülleri fethetti 

Osmangazi Belediyesi’nin örnek sosyal sorumluluk projesi “Belediyem Benimle” sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü güldü. 

‘Belediyem Benimle’ gönülleri fethetti 

2017 yılında 9 bin 717 aileye ulaşan ekipler giyimden gıdaya, ev eşyasından medikal malzemeye kadar pek çok konuda yardımda bulundu.

Mahalleleri tek tek gezerek vatandaşların kapılarını çalan ‘Belediyem Benimle’ ekibi, başta belediyeden yardım talep eden vatandaşlar olmak üzere, ziyaret ettikleri evlerdeki vatandaşların öncelikle ekonomik ve sosyal hayat standartları ile ilgili bir değerlendirme yapıyor. Yapılan değerlendirmenin ardından ihtiyaç sahibi ailelere başta erzak olmak üzere, ihtiyacına göre ev eşyası, giyecek, yakacak, kırtasiye, medikal malzeme ve kira yardımı gibi pek çok farklı konuda yardımcı oluyor. Ayrıca, belediyenin görev alanı dışında kalan konularda da vatandaşların bilgilendirilerek ilgili kurumlara ulaşmasına ve hızla destek almalarına yardımcı olunuyor.

9 BİN 717 AİLEYE ULAŞILDI

Belediyem Benimle ekibi, 2017 yılında Osmangazi’nin 136 mahallesinin tamamını gezerek 9 bin 717 aileye ulaştı. İhtiyaçları doğrultusunda 6 bin 151 aileye erzak yardımında bulundu. Erzak dışında, 482 aileye mobilya, bin 115 aileye ise beyaz eşya desteği verildi. Bayram dönemlerinde 600 çocuğa içerisinde pantolon, tişört ve ayakkabının bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı. 7-12 yaş arasındaki 309 çocuğa okul çantası verildi. Engelli, hasta ve bakıma muhtaç 106 aileye akülü araç, tekerlekli sandalye hasta yatağı, işitme cihazı, hava filtresi, koruyucu gibi medikal malzeme yardımında bulunuldu.

AİLELERE HER KONUDA YARDIM

Birçok yerel yönetim tarafından da örnek alınan ‘Belediyem Benimle’ projesi kapsamında, 2017 yılında yüzlerce aileye kıyafet, soba, beyaz eşya ve çeşitli ev eşyaları, bebek bezi ve maması ile çocukları için eğitim desteği verildi. Ayrıca ziyaret edilen hanelerle yapılan görüşme sonucu vatandaşların ilettiği şifai talepler, Osmangazi Belediyesi tarafından ilgili kurumlara yönlendirilerek kayıt altına alındı ve sonuçlar telefon ile vatandaşlara bildirildi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Arkadaşlarımız her gün düzenli şekilde mahalle ziyaretlerini devam ettirerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından da büyük takdir görüyor. Bu çalışmamız Osmangazi’de ihtiyaç sahibi tek bir vatandaş kalmayıncaya kadar sürecek” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X