Belediyeye borçlu 4 bin 472 kişi yapılandırma yaptı

İnegöl Belediyesi’ne vergi borcu bulunan 4 bin 472 vatandaşın yapılandırma başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Belediyeye borçlu 4 bin 472 kişi yapılandırma yaptı

İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada, İnegöl Belediyesi’ne 2017 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları bulunan 4 bin 472 vatandaşın çıkarılan yasadan yararlandığı, bu kapsamda 5 milyon 982 bin 702 TL’lik borcun yapılandırıldığı belirtildi. Açıklamada, belediyeye başvuru yaparak çıkarılan yasadan faydalanan vatandaşların, yeniden yapılandırma kapsamında borçlarını peşin ya da taksit halinde ödeyebilecekleri kaydedildi. 

Yapılandırmada 3 bin 665 vatandaş peşin ödemeyi seçerken, geriye kalan 807 vatandaşın da 36 aya varan taksit seçenekleriyle borçlarını yapılandırdığı ifade edildi. Açıklamada, “Vergi mükelleflerimiz 2 ayda bir olmak kaydıyla ödemelerini 6, 9, 12 ve 18 taksit halinde yapabilecek. İlk taksit ödemesi de 1 Ekim tarihinde başlayacak. Peşin ödemeler ise 1 Ekim tarihine kadar yapılması gerekmekte. Aynı zamanda kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden, ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkını kaybedeceklerini de hatırlatmak isteriz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X