Belgrad’dan mutlu döndüler

BALKANTÜRKSİAD heyeti, önemli işbirliklerine attığı Belgrad’a tekrar gidecek. Başkan Onur, bu ülkedeki özelleştirme fırsatının kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Belgrad’dan mutlu döndüler

Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da gerçekleştirdiği 10. Ekonomi Zirvesi’nde önemli işbirliklerine imza attı.

Bursa’dan yaklaşık 40 işadamının iştirak ettiği zirve kapsamında BALKANTÜRKSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur başkanlığındaki heyet, başta Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic olmak üzere, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Ticaret Müşaviri İsmail Bozdemir, Sırbistan Yatırım Ajansı Yetkilisi Vesna Stajic, Belgrad Ticaret Sanayi Odası yetkililerinin, Belgrad Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkan Danışmanı ile çeşitli temaslarda bulundu.

YATIRIMCI BEKLİYORLAR

Üç gün süren zirve kapsamında heyete, Belgrad Ticaret Sanayi Odası’nda yetkililer tarafından Belgrad’daki yatırım imkânları ve işbirliği yapılabilecek yatırım alanları hakkında sunumlar yapıldı. Belgrad çıkarması ile ilgili değerendirmelerde bulunan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, temaslarının umduklarından daha iyi geçtiğini söyledi. Onur, Belgrad’da görüştükleri yetkililerin Türk yatırımcıları beklediklerini ifade etti.

YENİŞEHİR’DEN UÇAK KALDIRACAĞIZ

Aytuğ Onur, Belgrad’da özelleştirme anlamında birçok çalışmanın olduğunu ve bu fırsatın Türk yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ”Bu kapsamda önümüzdeki aylarda Belgrad’a yeniden gitmeyi planlıyoruz. Bu sefer ki ziyaretin daha geniş katılımla olmasını arzu ediyoruz. Bu sebeple de Yenişehir’den özel uçakla gitmeyi hedefliyoruz” dedi.

FUAR’DA STANT AÇACAKLAR

Temaslarının daha Belgrad’dayken sonuç verdiğinin altını çizen Onur, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Balkan Ticaret Fuarı ve Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde Sırbistan’ın ülke standı açacağını ve Sırp yetkililerin bizzat bölgedeki yatırım alanlarını Türk müteşebbislere aktaracağı bilgisini verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X